FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku predstavljen katalog malih i obiteljskih hotela

ŠIBENIK, 18. travnja 2005. (Hina) - Godinu dana nakon osnivanja,Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela uspjela je ponuduhrvatskih malih hotela objediniti u jedinstveni katalog, čime jeostvaren jedan od značajnijih programskih ciljeva Udruge, istaknuo jedanas predsjednik te udruge Šime Klarić na predstavljanju njihovogkataloga u mjestu Brodarice kod Šibenika.
ŠIBENIK, 18. travnja 2005. (Hina) - Godinu dana nakon osnivanja, Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela uspjela je ponudu hrvatskih malih hotela objediniti u jedinstveni katalog, čime je ostvaren jedan od značajnijih programskih ciljeva Udruge, istaknuo je danas predsjednik te udruge Šime Klarić na predstavljanju njihovog kataloga u mjestu Brodarice kod Šibenika.

Udruga je Katalog izdala u 60 tisuća primjeraka na pet svjetskih jezika u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ), a donosi detaljne opise 73 obiteljska i mala hotela iz cijele Hrvatske. To je, dodao je Klarić, ujedno i oko 90 posto svih takvih kapaciteta u Hrvatskoj, pri čemu naglašava da bi mali i obiteljski hoteli trebali biti jedan od najvažnijih segmenata razvoja hrvatskog turizma.

Ističe da Udruga trenutno ima 86 članica, da ih je još oko 20-ak u postupku ulaza u članstvo, kao i da niz privatnih iznajmljivača u Hrvatskoj čeka kategorizaciju svojih objekata kako bi postali mali hoteli.

Klarić je iznio i dugoročni plan Udruge po kojem bi u Hrvatskoj do ulaska u Europsku uniju trebalo biti oko tisuću malih i obiteljskih, a s ciljem edukacije članstva i drugih za taj posao Udruga je, kaže, osnovala i akademiju za obrazovanje. Za iduće razdoblje, kazao je, Udruga ima zadatak definirati standarde po kojima će hrvatski mali hotelijeri biti prepoznatljivi i konkurentni na inozemnom turističkom tržištu.

U svemu bi mogla pomoći i država, koja bi, kako je kazao, radi izgradnje malih i obiteljskih hotela trebala i dalje povoljnim poticajima omogućiti poduzetnicima sigurniji izlazak na tržište. S tim u vezi Udruga zagovara i osnivanje državne garancijske agencije, jer, kako je kazao Klarić, približavanje Europskoj uniji može značiti i smanjivanje izravnih subvencija na kredite za male hotele, koji se danas mogu dobiti po kamati od 2 posto i na rok otplate od 20 godina.

Vlasnik malog hotela "Vicko" iz Starigrada Paklenice Zoran Katić istaknuo je pak da Udruga osim kataloga, koji će im omogućiti zajednički plasman na inozemnim tržištima, priprema i internetski portal s izravnim bookingom, izdavanje CD-roma te prezentacije na turističkim sajmovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙