FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 23. ožujka

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 23. ožujka.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. ožujka.

ZAGREB - Na proširenoj sjednici Predsjedništva i Izvršnog odbora Hrvatske udruge hotelijera i restoratera, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatske turističke zajednice govorit će se između ostalog o akcijama i mjerama za pripremu ovogodišnje turističke sezone te procjeni iste, projektu "Hrvatski proizvod za hrvatski turizam" te kreditiranju pripreme turističke sezone. Osim toga, bit će potpisani i sporazumi o dugoročnoj suradnji između Hrvatske udruge hotelijera i restoratera i tvrtki Agrokor i Kordun (11 sati, Hotel "The Westin", Kršnjavoga 1).

AGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i generalni direktor Hrvatskih voda Davorin Androšić potpisat će sporazum o sufinanciranju programa vodooprskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na jadranskim otocima, vrijedan oko 94 milijuna kuna. U programu će, kako je predviđeno, sudjelovati Ministrstvo sa 57 milijuna kuna, Hrvatske vode sa 14,8 milijuna kuna i lokalna samouprava i komunalna poduzeća sa 21,8 milijuna kuna. U ovoj je godini za Programe vodoopskrbe otoka planirano 29,4 milijuna kuna, a za programe odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otocima predviđeno 64,2 milijuna kuna (12,00 sati, Ministarstvo, Nazorova 61).

ZAGREB - Tvrtka Autocesta Rijeka-Zagreb potpisat će ugovore za izgradnju druge cijevi tunela Veliki Gložac i tunela Čardak, što predstavlja početak radova druge faze izgradnje autoceste Rijeka-Zagreb. Također će biti potpisan dodatak Okvirnom ugovoru za obavljanje usluga stručnog nadzora i kontrole kvalitete ugrađenih materijala i izvedenih radova druge A faze izgradnje autoceste Rijeka-Zagreb.

Ugovor za izgradnju druge cijevi tunela Veliki Gložac sklapa se s Poslovnom udrugom Viadukt i Hidroelektrom niskogradnjom, a vrijednost ugovora je 95,34 milijuna kuna. Ugovor za izgradnju druge cijevi tunela Čardak, vrijedan 88,89 milijuna kuna Autocesta Rijeka-Zagreb sklapa sa splitskom tvrtkom Konstruktor inženjering, dok se dodatak Okvirnom ugovoru sklapa s Institutom građevinarstva Hrvatske (14,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Drugog dana Prve godišnje međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina raspravljat će se, među ostalim o turističkim objektima na Jadranu, privatizaciji i posebnim modelima ulaganja u turistička društva te industrijskim zonama (9 sati, Hotel Westin).

ZAGREB -Časopis Banka magazin predstavit će svoje specijalno izdanje pod nazivom Banka - Tržište kapitala (11,00 sati, High Club, Frankopanska 12).

ZAGREB - Predstavnici AZ mirovinskih fondova na druženju s novinarima predstavit će poslovne rezultate AZ fondova te planove za naredno razdoblje (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-607

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙