FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ljubljanski "Globtour" želi smanjiti nezadovoljstvo hrvatskih hotelijera

LJUBLJANA,5. travnja(Hina) - Ljubljanska turistička agencija "Globtour"pred ljetnu turističku sezonu želi smanjiti nezadovoljstvo hrvatskihhotelijera koji je terete za dug od 611.000 eura nastao bankrotomnjene tvrtke u Pragu, piše u utorak ljubljansko "Delo".
LJUBLJANA,5. travnja(Hina) - Ljubljanska turistička agencija "Globtour" pred ljetnu turističku sezonu želi smanjiti nezadovoljstvo hrvatskih hotelijera koji je terete za dug od 611.000 eura nastao bankrotom njene tvrtke u Pragu, piše u utorak ljubljansko "Delo".

Staro vodstvo agencije insistiralo je da s dugom nema ništa no novo nudi hrvatskim hotelijerima podmirivanje duga, ali ne preko isplate odmah nego putem postotka od budućeg poslovanja jer ne želi negativni publicitet koji bi nastao mogućim otkazivanjima aranžmana koje su na slovenskom tržištu već najavili u ovogodišnjem katalogu, piše list.

"Najprije moramo ustanoviti kakav je iznos duga, a onda se prihvatiti svakog pojedinačnog slučaja", izjavio je prokurist "Globtoura" Ljubljana Pavle Žunič. Ljubljanska tvrtka drži da u 611.000 eura koje zahtijevaju hrvatski hotelijeri za goste koje im je prije bankrota doveo "Globtour" Prag možda ima i potraživanja koja bi mogla biti "napuhana" ili "sporna".

"Ne želimo da to pitanje ostane neriješeno i u tome smo postigli suglasnost", rekao je Žunič u vezi nedavnih razgovora u Ljubljani s Mirom Kučićem, predstavnikom hrvatskih hotela koji su oštećeni propašću praškog "Globtoura".

Kako piše "Delo", Globtour Ljubljana ne smatra se odgovornim za izravne aranžmane hrvatskih hotelijera s praškom agencijom, što je napisano i u ugovoru koji su lani potpisali s hrvatskim hotelima kojima su slali goste. To smanjuje i mogućnost da hrvatski hotelijeri naplate svoja potraživanja u eventualnom sudskom postupku, navodi slovenski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙