FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed kod Male Kapele odgođen zbog Kalmetina obećanja

MALA KAPELA, 11. travnja 2005. (Hina) - Za večeras najavljenoprosvjedno zatvaranje tunela Mala Kapela odgođeno je zbog obećanjaministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete kako ćeučiniti sve da Hrvatske autoceste (HAC), uz odobrenje Vlade, plateradnicima tvrtke Coopcostruttori zaostale plaće u iznosu od oko trimilijuna kuna, te da se nađe rješenje i za oko 35 milijuna kunaneisplaćenih potraživanja nekoliko hrvatskih tvrtaka, podizvođačaradova za Coopcostruttori, potvrdila je večeras glasnogovornica togministarstva Marina Halužan.
MALA KAPELA, 11. travnja 2005. (Hina) - Za večeras najavljeno prosvjedno zatvaranje tunela Mala Kapela odgođeno je zbog obećanja ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete kako će učiniti sve da Hrvatske autoceste (HAC), uz odobrenje Vlade, plate radnicima tvrtke Coopcostruttori zaostale plaće u iznosu od oko tri milijuna kuna, te da se nađe rješenje i za oko 35 milijuna kuna neisplaćenih potraživanja nekoliko hrvatskih tvrtaka, podizvođača radova za Coopcostruttori, potvrdila je večeras glasnogovornica tog ministarstva Marina Halužan.

Ministar Kalmeta i predsjednik uprave HAC-a Mario Crnjak susreli su se večeras s prosvjednicima, bivšim radnicima talijanskog izvođača radova Coopcostruttori, te s predstavnicima podizvođača koje je ta tvrtka angažirala na gradnji tunela.

Crnjak je rekao da je sud u talijanskom gradu Ferrari riješio sudski spor u korist HAC-a, te je danas aktivirano jamstvo od oko 45 milijuna kuna. Riječ je o povratu novca koji je Coopcostruttori svojedobno dobio od HAC-a kao "premiju za ubrzano dovršenje radova", međutim, hrvatska strana je zbog nezadovoljavajuće kvalitete radova pokrenula sudski spor.

Dražen Sertić, jedan od radnika koji je večeras bio na sastanku s ministrom Kalmetom i upravom HAC-a, rekao je kako su se radnici dogovorili da će do petka, za kada je ponovno zakazan sastanak s predstavnicima HAC-a, pripremiti svoja pojedinačna potraživanja prema bivšoj tvrtki, te da razloga za zatvaranje tunela nema. On je sa skupinom oštećenih radnika tijekom ožujka sudjelovao u prosvjedu kojim su na tri dana onemogućili ulaz u tunel i radove na izgradnji.

Glasnogovornica Halužan najavila je da bi se rješenje isplate zaostataka moglo naći u roku od mjesec dana, te da bi i radnici i podizvođači trebali što prije dostaviti svoja potraživanja i HAC-u i Poreznoj upravi.

Predsjednik uprave HAC-a predložio je da svi oštećeni radnici i tvrtke zajedno podnesu tužbu protiv talijanske tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙