FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik tzv. vlade rsk u progonstvu pisao Martiću u Haag

BEOGRAD,18. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik tzv. vlade u progonstvu"republike srpske krajine" (RSK) Milorad Buha, od prije nekoliko danai zastupnik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije, pismomje obavijestio haškog optuženika Milana Martića, optuženog za ratnezločine u Hrvatskoj, da je "obnovljen rad izvršnih vlasti RSK".
BEOGRAD,18. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik tzv. vlade u progonstvu "republike srpske krajine" (RSK) Milorad Buha, od prije nekoliko dana i zastupnik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije, pismom je obavijestio haškog optuženika Milana Martića, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj, da je "obnovljen rad izvršnih vlasti RSK".

U priopćenju, upućenom agenciji Beta s telefaksa beogradskog odbora SRS-a, optuženog Martića naziva se "predsjednikom RSK", te se navodi da će "skupština i vlada RSK" djelovati na načelima demokracije i međunarodnog prava, u čemu očekuju podršku Ujedinjenih naroda i međunarodnih organizacija.

Također se navodi da "tijela" tzv. RSK "ne posežu za imovinom hrvatskog naroda, već samo žele ostvariti prava srpskog naroda u Hrvatskoj koja su pogažena u vojno-policijskim akcijama 1995. godine, kad je izbjeglo 80 posto Srba iz Hrvatske i kad je oduzeto 50.000 stanova i kuća", te da je dosad utvrđeno da je od 1990. do 1995. godine u Hrvatskoj ubijeno 6059 Srba.

"Skupštinu i vladu RSK u progonstvu" osnovao je nedavno dio zastupnika nekadašnje skupštine tzv. rsk, izabrane na izborima 1992. godine. Taj su događaj osudili ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković i predsjednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, a podršku su najavili jedino srpski radikali Vojislava Šešelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙