FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown u Beogradu: Svi optuženi moraju pred Haški sud

BEOGRAD,11. travnja(Hina) - Svi optuženi za ratne zločine iz Srbije iCrne Gore i Bosne i Hercegovine moraju se naći pred Haaškim sudom,izjavio je nakon razgovora s dužnosnicima Srbije i Crne Gore uponedjeljak u Beogradu visoki međunarodni predstavnik za Bosnu iHercegovinu Paddy Ashdown.
BEOGRAD,11. travnja(Hina) - Svi optuženi za ratne zločine iz Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine moraju se naći pred Haaškim sudom, izjavio je nakon razgovora s dužnosnicima Srbije i Crne Gore u ponedjeljak u Beogradu visoki međunarodni predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown.

Ashdown, koji se u Beogradu sastao s s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Pavlom, kazao je da je zahvalan vlastima u Beogradu što su "napokon počele pružati pomoć" u izručenju optuženih za ratne zločine, te da je uvjeren da će se uskoro SCG i BiH "kretati zajedno, na dva paralelna puta, ka euroatlantskim institucijama".

Kako je priopćeno iz Vlade Srbije, nakon susreta s Ashdownom, srbijanski premijer Vojislav Koštunica istaknuo je da će suradnja s Haškim sudom biti nastavljena po modelu "dvosmjerne suradnje", dok se visoki predstavnik Ashdown založio za nastavak suradnje s tim sudom između vlasti Srbije i Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙