FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj novootvorenih obrta porastao 20 posto

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Broj novootvorenih obrta u prva trimjeseca ove godine porastao je 20 posto u odnosu na isto razdobljelani, pa je tako u prva tri mjeseca ove godine registrirano 1.416novih obrta, objavili su iz Ministarstva gospodarstva, rada ipoduzetništva.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Broj novootvorenih obrta u prva tri mjeseca ove godine porastao je 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pa je tako u prva tri mjeseca ove godine registrirano 1.416 novih obrta, objavili su iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Pritom su istaknuli kako je vidljiv pozitivan trend otvaranja proizvodnih i uslužnih djelatnosti, naspram trgovine koja je proteklih godina prednjačila kao trend otvaranja novih obrta.

Od ukupno 1.416 novootvorenih obrta, njih čak 1.203 odnose se na proizvodnu i uslužnu djelatnosti i znače prekretnicu u razvoju hrvatskog obrtništva.

Najveći broj novootvorenih obrta, kako su istaknuli u Ministarstvu, bilježi Istarska županija 218, slijedi Splitsko-dalmatinska županija sa 183 novootvorenih obrta, Grad Zagreb sa 165 te Primorsko-goranska županija sa 141 novih obrta.

Ove trendove u Ministarstvu ocijenjuju ohrabrujućim uzme li se u obzir činjenica da je u cijeloj 2004. godini zabilježen porast broja obrta za 3.209.

Iz Ministarstva su podsjetili kako s ciljem stvaranje kvalitetnijeg, stimulirajućeg okruženja za malo gospodarstvo, posebice za razvoj obrtništva provode niz mjera i projekata namijenjenih obrtnicima, a kako bi se potaknuo njihov razvoj, povećao broj obrta, samim time i porast zapošljavanja.

U Hrvatskoj je, sa današnjim danom, registrirano 105.248 obrta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙