FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUO: Dopremljena djela finskoga dizajnera Wirkkala

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Djela finskoga dizajnera zaatraktivnu i opsežnu izložbu "Tapio Wirkkala - legendarni finskidizajner" dopremljena su u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu u 76sanduka, izvijestio je Odjel za odnose s javnošću Muzeja.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Djela finskoga dizajnera za atraktivnu i opsežnu izložbu "Tapio Wirkkala - legendarni finski dizajner" dopremljena su u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu u 76 sanduka, izvijestio je Odjel za odnose s javnošću Muzeja.

Djela Tapia Wirkkale (1915.-1985.) bit će raspoređena u osam dvorana, a izložba će biti otvorena od 19. travnja do 15. lipnja i peta je u ovogodišnjem slijedu kojima MUO obilježava 125. obljetnicu osnutka.

Generalni pokrovitelj 125. obljetnice Muzeja za umjetnost i obrt jest Zagrebačka banka.

Wirkkala, jedan od najboljih finskih dizajnera, surađivao je s najpoznatijim proizvođačima stakla (Murano), keramike (Rosenthal) i kovine.

Wirkkalino stvaralaštvo bilo je nezaobilazno i kad se prije deset godina određivao stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt.

U stalnom postavu je primjerak Wirkkalina servisa "Finlandia", dizajnirana za tvrtku Rosenthal, na koji je nanesen prepoznatljiv prizor iz djela Ivana Rabuzina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙