FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: vanjskotrgovinska razmjena 782 milijuna dolara

OSIJEK,18. travnja(Hina) - Vanjskotrgovinska razmjena Osječko-baranjskežupanije sa inozemstvom lani je iznosila 782,6 milijuna američkihdolara, što je 7,8 postotno povećanje u odnosu na godinu prije, pričemu je ostvaren suficit u razmjeni od 113 milijuna dolara, podaci suHGK Županijske komore Osijek.
OSIJEK,18. travnja(Hina) - Vanjskotrgovinska razmjena Osječko-baranjske županije sa inozemstvom lani je iznosila 782,6 milijuna američkih dolara, što je 7,8 postotno povećanje u odnosu na godinu prije, pri čemu je ostvaren suficit u razmjeni od 113 milijuna dolara, podaci su HGK Županijske komore Osijek.

U ukupnoj vanjskotrgovinskoj razmjeni izvoz, koji je iznosio 447,8 milijuna dolara, sudjeluje sa 57,2 posto, što je 6,8 posto više nego godinu dana ranije.

Istodobno je u tu Županiju prošle godine uvezeno roba u vrijednosti od 334,8 milijuna dolara, pa je ostvarena pozitivna vanjskotrgovinska bilanca od 113 milijuna dolara.

Vanjskotrgovinska razmjena gospodarstvenika Osječko-baranjske županije u prošloj godini čini 3,2 posto ukupne prošlogodišnje vanjskotrgovinske razmjene Hrvatske s inozemstvom, s tim da je udio izvoza u ukupnom hrvatskom izvozu 5,6 posto, a uvoza u ukupnom prošlogodišnjem uvozu 2 posto.

Najveći dio prošlogodišnje vanjskotrgovinske razmjene Osječko-baranjske županije, više od 77 posto, obavljao se sa zemljama Europske unije, a nakon toga, 15 posto, s ostalim europskim zemljama u razvoju, u koje se ubrajaju i zemlje s područja bivše Jugoslavije, gdje je prošle godine ostvareno 18 posto ukupnog županijskog izvoza.

Najintenzivnija robna razmjena ostvarena je s Italijom (273,8 milijuna dolara), s kojom je ostvaren i najveći suficit od 188 milijuna dolara, te s Njemačkom, 106,6 milijuna dolara, gdje je zabilježen i najveći deficit, 39,6 milijuna američkih dolara.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙