FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽK Rijeka dodijelila Zlatne plakete za rezultate poslovanja 2003.

RIJEKA,24. ožujka(Hina) - Hrvatska gospodarska komora-Županijska komoraRijeka danas je dodijelila Zlatne plakete za rezultate poslovanja u2003. godini trima tvrtkama i jednu plaketu u kategoriji inovacija.
RIJEKA,24. ožujka(Hina) - Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Rijeka danas je dodijelila Zlatne plakete za rezultate poslovanja u 2003. godini trima tvrtkama i jednu plaketu u kategoriji inovacija.

Nagrade se dodjeljuju za 2003. godinu, ali tek sada zbog potrebe prikupljanja točnih podataka o pokazateljima poslovanja koja pruža FINA a koja su za 2003. prikupljena tek krajem prošle godine, obrazloženo je iz riječke komore.

Kriteriji za dodjelu plaketa su, primjerice, izvoz, ukupni prihod, dobit, zaposlenost, visina plaća, tehnološka opremljenost.

U kategoriji velikih poduzeća Zlatnu plaketu je dobilo brodogradilište "3. Maj" iz Rijeke, za kojeg se, u obrazloženju, navodi da zajedno s kooperantima zapošljava više od 3000 radnika a ostvaruje preko 50 posto izvoza Primorsko-goranske županije.

Među srednjim poduzećima plaketu je dobila tvrtka "Hoteli Njivice" u kojoj je ostvareno 318.781 noćenje. Ostvarili su ukupan prihod u toj godini od 41 milijun kuna, od čega 72 posto na inozemnom tržištu.

Od malih poduzeća nagrađena je tvrtka "SCAM MARINE" iz Viškova koja proizvodi nautičku opremu, uključujući hidrauličke kormilarske uređaje a u budućnosti namjeravaju proizvoditi radne brodice, brodske motore te se baviti zastupanjem stranih tvrtki ua prodaju brodskih motora.

Za inovaciju je nagrađena tvrtka "Eko Energo" iz Rijeke za patent prijenosne benzinske postaje, eko-centralnog utakališta i odzračno-dozračnog ventila "Velebit", što je oprema za benzinske postaje.

(Hina) xdsil ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙