FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić očekuje susret sa Sanaderom - tisak

MOSTAR, 18. travnja 2005. (Hina) - Predsjedavajući Vijeće ministara BiHAdnan Terzić je izjavio da je spreman sastati se s hrvatskimpremijerom Ivom Sanaderom kako bi se razriješio najnoviji međudržavnispor u vezi Sporazuma o slobodnoj trgovini.
MOSTAR, 18. travnja 2005. (Hina) - Predsjedavajući Vijeće ministara BiH Adnan Terzić je izjavio da je spreman sastati se s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom kako bi se razriješio najnoviji međudržavni spor u vezi Sporazuma o slobodnoj trgovini.

"Mi samo tražimo razgovore o stavki koja pogađa naše (bosanskohercegovačke) poljoprivrednike. To sam pokušao objasniti bivšem premijeru Ivici Račanu i aktualnom Sanaderu", rekao je Terzić u intervjuu bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Najnoviji nesporazum između BiH i Hrvatske nastao je nakon što je nedavno bosanskohercegovačko Vijeće ministara jednostrano razvrgnulo dio Sporazuma o slobodnoj trgovini s Hrvatskom, uvodeći carine na više poljoprivrednih proizvoda koji se iz Hrvatske uvoze u BiH.

To je izazvalo nezadovoljstvo hrvatskih vlasti pa je premijer Ivo Sanader potkraj prošloga tjedna najavio mogućnost uvođenja protumjera prema BiH.

"Ne mogu ništa reći o tome želi li Hrvatska uvesti protumjere jer je to isključivo njihova stvar", rekao je Terzić komentirajući Sanaderovu najavu mogućih protumjera. "Mene brinu izjave da će se odnosi BiH i Hrvatske rješavati u Bruxellesu. Dobrosusjedski odnosi se ne grade u Bruxellesu nego u Zagrebu i Sarajevu", dodao je Terzić.

Po Terzićevim tvrdnjama "Hrvatska nije željela staviti na razmatranje Ugovor o dvojnom državljanstvu posljednje dvije godine" otkako je on na dužnosti bosanskohercegovačkog premijera. "Međutim, europski put Hrvatsku tjera da uredi i to pitanje", dodao je Terzić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙