FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Ubijen brat bivšeg kosovskog premijera Haradinaja

PRIŠTINA,15. travnja 2005(Hina) - U oružanom napadu za sada nepoznatihosoba, izvedenom iz vozila u pokretu, u petak je u blizini Pećiubijen Enver Haradinaj, brat bivšeg kosovskog premijera RamushaHaradinaja, koji se trenutno nalazi u haškom pritvoru.
PRIŠTINA,15. travnja 2005(Hina) - U oružanom napadu za sada nepoznatih osoba, izvedenom iz vozila u pokretu, u petak je u blizini Peći ubijen Enver Haradinaj, brat bivšeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja, koji se trenutno nalazi u haškom pritvoru.

Tu vijest je potvrdio ravnatelj regionalne bolnice u Peći Isa Kaliqani i kosovska policijska služba u Peći.

Na mjesto zločina odmah su izašli pripadnici kosovske policijske službe i tužitelj Okružnog suda u Peći kako bi ispitali okolnosti napada. Cesta Peć-Dečani, u blizini sela Raušić gdje je napad izveden, blokirana je, kao i ulazi u pećku bolnicu kamo je napadnuti doveden nakon ranjavanja od čijih je posljedica ubrzo preminuo.

Ubojstvo Envera Haradinaja (25) izazvalo je veliku uznemirenost ne samo građana Peći, već i diljem Kosova, jer se radi o istaknutom pripadniku bivše Oslobodilačke vojske Kosova, koji je tijekom rata bio više puta ranjen i bio je ratni invalid OVK-a.

Policija za sada nije objavila službeno priopćenje o motivima ovog teškog incidenta, a niti o mogućim osumnjičenima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙