FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska vlada na crnoj listi IFJ-a

LJUBLJANA,15. travnja(Hina) - Zbog ustrajanja na novom zakonu onacionalnoj televiziji slovenska je vlada došla na crnu listuMeđunarodne federacije novinara (IFJ), koja ocjenjuje da se njimeodstupa od koncepta javne televizije.
LJUBLJANA,15. travnja(Hina) - Zbog ustrajanja na novom zakonu o nacionalnoj televiziji slovenska je vlada došla na crnu listu Međunarodne federacije novinara (IFJ), koja ocjenjuje da se njime odstupa od koncepta javne televizije.

Kako je u petak javio Slovenski radio, glavni tajnik IFJ-a Aidan White u petak je u Almeriji (Španjolska) na konferenciji IFJ-a za sredozemne države rekao da treba osuditi vlade država kao što su Turska, Italija, Alžir, Tunis, Izrael i Slovenija koje ugrožavaju medijsku nezavisnost i pluralizam.

Slovenska je vlada zbog pritisaka domaćih i stranih novinarskih organizacija pristala da novi zakon u parlament uđe po redovnom, a ne brzom postupku, ali ustraje na jačim kompetencijama direktora i na odredbi po kojoj će većinu članova nadzornog vijeća imenovati parlament, odnosno stranke vladine većine.

White je rekao da je potrebno nezavisno novinarstvo koje se je spremno suprotstaviti političarima i gospodarskim interesima koji bi htjeli iskoristiti medije za promociju populizma, netolerancije i društvenog raslojavanja, iako je teško etički djelovati u vrijeme nemilosrdne borbe za medijsko tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙