FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska federacija novinara (EFJ) protiv novog zakona o RTV

LJUBLJANA,6. travnja 2005.(Hina) - Europska federacija novinara (EFJ)uputila je prosvjed slovenskoj vladi zbog najavljenih izmjena zakona ojavnom radiju i televiziji. Predložene promjene ocjenjuju se "korakomnatrag" u odnosu na dosadašnje stanje.
LJUBLJANA,6. travnja 2005.(Hina) - Europska federacija novinara (EFJ) uputila je prosvjed slovenskoj vladi zbog najavljenih izmjena zakona o javnom radiju i televiziji. Predložene promjene ocjenjuju se "korakom natrag" u odnosu na dosadašnje stanje.

Prijedlog zakona o RTV Slovenija koji je predložila nova vlada po hitnom postupku smanjio bi dosadašnju slobodu novinara i uredničku autonomnost, te povećao moć direktora RTV kuće koji se imenuje po političkim kriterijima, ocjena je EFJ-a. Takav je prijedlog zakona "korak natrag" u odnosu na dosadašnji model, a opasan je i neprihvatljiv za državu koja je lani ušla u Europsku uniju kao jedna od rijetkih tranzicijskih zemalja u kojoj je model pretvaranja državne u javnu televiziju uspio, ocijenio je u prosvjedu vladi predsjednik EFJ-a Arne Koenig.

Vijeće Društva novinara Slovenije pozvalo je u srijedu vladu da prijedlog zakona ne šalje u parlamentarnu proceduru već da osigura javnu raspravu o novim rješenjima i da konzultira struku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙