FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen: Prošlogodišnje nasilje se ne smije ponoviti

PRIŠTINA,17. ožujka 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu,Soren Jessen-Petersen izjavio je da se tragični događaji iz ožujka2004. godine ne smiju ponoviti i da su ti događaji učvrstili odlučnostda se izgradi jedno multietničko i stabilno Kosovo.
PRIŠTINA,17. ožujka 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu, Soren Jessen-Petersen izjavio je da se tragični događaji iz ožujka 2004. godine ne smiju ponoviti i da su ti događaji učvrstili odlučnost da se izgradi jedno multietničko i stabilno Kosovo.

"Tragični događaji iz ožujka prošle godine ne smiju se ponoviti",

stoji u večerašnjem priopćenju civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, u povodu etnički motiviranih sukoba koji su izbili u ožujku 2004, najvećih od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo 1999. godine.

Petersen je naglasio da sada Kosovu predstoji jasan put koji leži u provedbi standarda za Kosovo, posebice onih koji se odnose na bolje životne uvjete manjinskih zajednica.

"Provedba standarda se najviše odnosi na poboljšanje životnih uvjeta, prije svega kosovskih Srba, a to se tiče njihovog prava na zaštitu, povratak, slobodu kretanja i sigurnost", podvukao je Jesen-Petersen.

Kako je kazao Petersen, Kosovo je nedavno pokazalo ohrabrujuči napredak i važno je u ovom trenutku da sve strane ostanu na pravcu koji će dovesti do pozitivne ocijene provedbe standarda polovicom 2005. i početku razgovora o statusu u rujnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙