FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat u HT-a prekinuo pregovore s Upravom

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacijapriopćio je danas da je Pregovarački odbor sindikata HT d.d. prekinuopregovore s Upravom za sklapanje Kolektivnog ugovora zbogodugovlačenja pregovora i vrlo "neozbiljne ponude" Pregovaračkogodbora HT-a.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija priopćio je danas da je Pregovarački odbor sindikata HT d.d. prekinuo pregovore s Upravom za sklapanje Kolektivnog ugovora zbog odugovlačenja pregovora i vrlo "neozbiljne ponude" Pregovaračkog odbora HT-a.

Pregovarački odbor HT-a je u ime Uprave odbio zahtjev sindikata za 12 postotnim povećanjem mase za plaće i naknade, te je ponudio sindikatu neprihvatljivih 2,5 posto. Također je odbijeno da otpremnine budu regulirane Kolektivnim ugovorom, a od sedam zahtjeva za povećanjem materijalnih prava radnika, pristali su razgovarati samo o dva, a i za njih su ponudili tek parcijalna i neozbiljna rješenja, izjavio je predsjednik Pregovaračkog odbora sindikata HT-a Josip Pupić.

Po njegovim riječima, pregovaranje se neopravdano oduljilo jer je bilo predviđeno da u Kolektivni ugovor uđe i Pravilnik o plaćama, ali ga Uprava još nije izradila.

U sindikatu ističu da su odlični rezultati poslovanja HT-a u zadnje tri godine opravdanje sindikatu da traže veća sredstava za plaće i naknade.

Napominju da i radnici trebaju imati korist od dobrog poslovanja jer su i oni zaslužni za uspjeh HT-a, umjesto da jedinu korist od toga imaju dioničari - DT-Deutsche telekom i Republika Hrvatska.

Međutim, HT ne želi prihvatiti prijedlog Pregovaračkog odbora sindikata o povećanju pojedinih prava radnika, unatoč smanjenju velikog broja radnika u zadnjih godinu dana, tijekom koje je oko 1600 radnika dobilo otkaz uz stimulativnu otpremninu, te povećanog obujma rada preostalih radnika.

Sindikat upozorava da će pokrenuti industrijske akcije, uključujući i organiziranje općeg štrajka u HT-u ako se dogovor ne postigne u dogledno vrijeme.

"Zatražili smo od Pregovaračkog odbora HT-a da se o našim zahtjevima pismeno očituje do srijede, a ako njihovo očitovanje ne bude prihvatljivo za daljnje razmatranje, sindikat će poduzeti odgovarajuće akcije", ističe Josip Pupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙