FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T HT: pregovori o novom Kolektivnom ugovoru

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - U povodu današnje objave Republičkogsindikata radnika Hrvatske, kojom se traži nastavak pregovora o novomKolektivnom ugovoru u T HT-u, ta tvrtka je izvijestila da su pregovorio novom Kolektivnom ugovoru u toj tvrtki u tijeku.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - U povodu današnje objave Republičkog sindikata radnika Hrvatske, kojom se traži nastavak pregovora o novom Kolektivnom ugovoru u T HT-u, ta tvrtka je izvijestila da su pregovori o novom Kolektivnom ugovoru u toj tvrtki u tijeku.

Na zahtjev predsjednika Sindikalnoga pregovaračkog tima Josipa Pupića određena je stanka zbog upravo završenih izbora za novo Radničko vijeće, no planirane aktivnosti u svezi s novim Kolektivnim ugovorom (KU) nisu prekinute, kaže se u izvješću.

Istodobno, tvrtka T HT ne planira radikalno smanjiti broj zaposlenika, kako "insinuira priopćenje Republičkog sindikata radnika Hrvatske".

"Tu izjavu možemo razumjeti kao potrebu za tvrđim pozicioniranjem RSRH-s te kao izravnu posljedicu izbornog rezultata", kaže se u priopćenju T HT-a.

Republički sindikat radnika Hrvatske zatražio je danas da Deutsche Telekom (DT) i Vlada prisile Upravu T HT-a da pregovore o novom Kolektivnom ugovoru nastave najkasnije do 1. travnja, inače će 8. travnja početi štrajk. Također je u svojem priopćenju naveo da bez obzira na to što je primjena sadašnjeg Kolektivnog ugovora produžena do kraja lipnja, novi KU je nužan kako bi se zaštitili radnici od nakane većinskog vlasnika DT-a da radikalno smanji broj zaposlenika u T HT-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙