FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMTPR objavilo sažetke prvog ugovora s DT-om iz 1999.

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka objavilo je danas na svojim Internet stranicama sažetkeugovora o prodaji prvih 35 posto dionica HT-a Deutsche Telekomu (DT)za 850 milijuna američkih dolara, sklopljenih u listopadu 1999.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo je danas na svojim Internet stranicama sažetke ugovora o prodaji prvih 35 posto dionica HT-a Deutsche Telekomu (DT) za 850 milijuna američkih dolara, sklopljenih u listopadu 1999.

Ministarstvo je krajem siječnja ove godine objavilo sažetke dvaju ugovora iz listopada 2001., kada je DT-u prodano novih 16 posto dionica HT-a za 500 milijuna eura, čime je DT postao većinskim vlasnikom 51 posto dionica HT-a.

Tada je najavljena objava i prvih ugovora iz 1999.

Objavom sažetaka oba kupoprodajna ugovora sa DT-om hrvatska Vlada putem nadležnog ministarstva iskazuje svoju odlučnost i spremnost da upozna hrvatsku javnost sa svim mjerodavnim činjenicama u vezi s provedbom postupka prve i druge faze privatizacije HT-a, navodi se u pratećem priopćenju. Drže da javnost "ima pravo biti cjelovito informirana o svim poslovima državnih tijela koji su od strateškog interesa za gospodarski i društveni razvoj zemlje".

Danas objavljeni sažeci ugovora iz 1999. definiraju međusobna prava i obveze između RH, DT i HT-a, a riječ je o dva ugovora potpisana 5. listopada 1999. - Ugovoru o međusobnim odnosima dioničara HT-a te Ugovor o prodaji.

U sažecima se, između ostaloga, navodi da DT prihvaća da Republika Hrvatska 7 posto dionica HT-a ponudi radnicima i bivšim radnicima HT-a, HP-a i HPT-a, kao i da 7 posto dionica prenese u korist stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

O tome se kao i u vezi sa svim drugim odlukama vezanim za dionice i poslovanje HT-a RH mora prije konzultirati sa DT-om.

Stoji i da se sve ugovorene strane (RH, HT i DT) obvezuju na povjerljivost odnosno da neće javno objavljivati važnije bilješke sa sastanaka vezanih za financijska i druga izvješća o poslovanju HT-a.

Sažetci obuhvaćaju više područja međusobnih prava, odnosa i obveza, no ti su se detalji promijenili i utvrdili novim ugovorima iz 2001, kada je dodatnom kupnjom dionica DT postao većinski (51 posto) vlasnik HT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙