FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: za projekt vodoopskrbe 14,4 milijuna kuna

RIJEKA, 15. travnja 2005. (Hina) - Predstavnici riječkog Komunalnogdruštva "Vodovod i kanalizacija" i tvrtke "Elektromaterijal" d.d.potpisali su danas ugovor o nabavci i montaži opreme za crpnu itransformatorsku stanicu "Kozala 1", vrijedan 14,4 milijuna kuna, kojiće biti ostvaren u sklopu projekta vodoopskrbe otoka Krka.
RIJEKA, 15. travnja 2005. (Hina) - Predstavnici riječkog Komunalnog društva "Vodovod i kanalizacija" i tvrtke "Elektromaterijal" d.d. potpisali su danas ugovor o nabavci i montaži opreme za crpnu i transformatorsku stanicu "Kozala 1", vrijedan 14,4 milijuna kuna, koji će biti ostvaren u sklopu projekta vodoopskrbe otoka Krka.

Riječka gradska uprava osigurat će 75 posto novca za nabavku i montažu crpne stanice, a "Vodovod i kanalizacija" ostalih 25 posto.

Ugovor, kojim je utvrđeno sufinanciranje tih troškova, potpisali su danas predstavnici gradske uprave i KD "Vodovoda i kanalizacije". Izgradnjom crpne stanice "Kozala 1" trebala bi se poboljšati vodooskrba zapadnog dijela Rijeke.

Rok za početak rada crpne stanice je 10 mjeseci, a radovi bi trebali početi za nekoliko dana. Izvođač radova, uz "Elektromaterijal" i njegove partnere "Bimont" i "Končar", je i Građevinsko poduzeće "Krk". Svi radovi na izgradnji crpne stanice s energetskim postrojenjima stajat će ukupno 22,6 milijuna kuna.

Troškovi planiranog projekta vodoopskrbe otoka Krka procijenjeni su na ukupno 145,7 milijuna kuna. U sklopu tog projekta predviđa se opskrbljivanje industrijskih postrojenja u Urinju cjevovodom iz Triblja, te rekonstrukcija objekata u riječkom vodoopskrbnom sustavu iz kojeg bi se pitkom vodom opskrbljivao otok Krk.

Cjelokupni projekt financirat će INA (36,9 posto), KD "Vodovod i kanalizacija" i Grad Rijeka (34,46 posto), "Ponikve" d.o.o iz Krka (14,6 posto), Hrvatske vode (10,46 posto) te Primorsko-goranska županija (4,12 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙