FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko društvo logoraša srpskih logora stalo u obranu Zorana Šanguta

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatsko društvo logoraša srpskihkoncentracijskih logora (HDLSKL) današnjim se priopćenjem usprotivilomedijskim napisima o slučaju Zorana Šanguta upitavši uz ostalonovinara, misli li da je kao teški stradalnik zatočenjem u srpskimlogorima trebao biti zbrinut ranije ili čekati 12 i više godina.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) današnjim se priopćenjem usprotivilo medijskim napisima o slučaju Zorana Šanguta upitavši uz ostalo novinara, misli li da je kao teški stradalnik zatočenjem u srpskim logorima trebao biti zbrinut ranije ili čekati 12 i više godina.

Da li se netko od vas pitao je li dotični trebao biti zbrinut, kao teški stradalnik višemjesečnim zatočenjem u srpskim logorima. Moramo vas podsjetiti da je cijela država 1991. drhtala od straha za vrijeme srpske agresije, a more njih je u strahu nestajalo preko granice da se spase od siline JNA, a Šangut i ostali Vukovarci su nenaoružani dočekali JNA i Teritorijalnu obranu, doživjevši masakriranja, klanja i ubijanja, a potpom sve torture srbijanskih koncentracijskih logora. Nitko nije pisao o tim mladim ljudima koji su poslije logora krenuli i završili visoke škole i željeli što više dati u stvaranju nezavisne demokratske Republike Hrvatske, navodi Društvo u priopćenju kojim reagira na pisanje "Večernjeg lista".

Šangut je jučer podnio ostavku na mjesto tajnika kabineta ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor nakon što je u novinama optužen da je u neuobičajeno kratkom roku dobio rješenje o povećanju postotka tjelesnog oštećenja.

HDLSKL smatra da je trebalo pisati o povjerenstvima koji rješavaju slučajeve invalidnosti ili o onima tko im je naredio da to obave, na takav ekspresni način kao u slučaju Šanguta. Nitko ne piše da se tim ljudima koji su se iz srpskih koncentracijskih logora vratili 1992. invalidnost utvrđuje nakon 12 i više godina, navodi Društvo i pita zašto se ne piše o onima koji su porušili, okupirali i pobili našu državu i naše sugrađane.

Društvo zamjera ministrici Kosor "da je sramotno što se i ona otresla od svog tajnika na takav bezdušan način. "Ne možemo zaboraviti njen slogan 'čovjek ispred politike', a sad je u biti 'logoraš iza politike', ističe HDLSKL.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙