FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Muzeju suvremene umjetnosti dovršeno 60 posto konstrukcije

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica VlastaPavić sa suradnicima obišla je danas gradilište Muzeja suvremeneumjetnosti (MSU) kod križanja Avenije Dubrovnik i Avenije VećeslavaHoljevca gdje je dovršeno oko 60 posto građevinske armirano-betonskekonstrukcije.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić sa suradnicima obišla je danas gradilište Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) kod križanja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca gdje je dovršeno oko 60 posto građevinske armirano-betonske konstrukcije.

Glavni direktor "Tehnike" d.d., tvrtke koja gradi MSU, Filip Filipec je rekao da će atipična konstrukcija biti dovršena do srpnja. Riječ je o objektu na pet etaža, kubusu s naznačenim meandrom ukupne površine 15.000 četvornih metara, zamišljen tako da i vanjski prostor postane dio muzeja.

Radovi na izgradnji muzeja počeli su lani u studenome, a završetak se planira potkraj 2006. Cijelu građevinsku investiciju vrijednu 172 milijuna kuna podmiruju po pola Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.

"Nećemo dopustiti da se i dalje ponavlja teza kako je Novi Zagreb velika spavaonica", rekla je gradonačelnica Pavić zadovoljna kako napreduju radovi na budućem Muzeju suvremene umjetnosti.

Naglasila je da ideja o stambenoj zoni na prostoru u produžetku Muzeja, čiju izgradnju na bivšem crkvenom zemljištu planira tvrtka Kerum, nije loša, ali da ondje treba zadržati dio prostora i za društvenu namjenu odnosno gradnju knjižnice, kina ili sličnog.

"Urbanisti na to moraju obratiti posebnu pažnju", dodala je gradonačelnica i napomenula da se ne smije zaustaviti širenje tvz. kulturne potkove u Novom Zagrebu.

Ravnateljica MSU Snježana Pintarić rekla je da će se prelaskom u novu zgradu Muzej skoro deseterostruko povećati: sada je smješten u 800 četvornih metara, a u novoj će se zgradi prostirati na čak 13.500 četvornih metara. Već je najavila nove sadržaje poput kino- projekcija, održavanja stručnih sastanaka i tribina, male knjižnice, kafića i slično.

U zgradu MSU Grad Zagreb i Ministarstvo kulture su dosad uložili 54 milijuna kuna, a u ovoj godini je za gradnju iz zagrebačkog proračuna predviđeno 30 milijuna kuna.

(Hina) xbdj yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙