FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: smanjenje građevinskih radova u siječnju

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Fizički obujam građevinskih radova uHrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i usiječnju ove godine, sedmi mjesec za redom, bilježi padu.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i u siječnju ove godine, sedmi mjesec za redom, bilježi padu.

Građevinski radovi u siječnju su manji u odnosu na siječanj prošle godine za 1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Statistika kod građevinskih radova bilježi negativne stope još od srpnja prošle godine, a nakon što je od sredine 2003. započelo usporavanje rasta u graditeljstvu.

Tako je nakon visoke stope rasta fizičkog obujma građevinskih radova od 22,8 posto u 2003., prošle godine zabilježen rast od tek 2 posto.

Razlog tomu je dovršetak radova na prometnicama, kao i sporijeg rasta državnih investicija u infrastrukturu.

No, analitičari procjenjuju da bi se narednih mjeseci mogao očekivati oporavak u graditeljstvu, s obzirom da se očekuje i početak realizacije ugovora o gradnji autoceste Split-Ploče.

Statistički podatci za siječanj govore da je na zgradama odrađeno 44,8 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 55,2 posto.

Prema vrstama gradnje, u siječnju je na novim građevinama odrađeno 57,9 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 42,1 posto sati.

Statistika indeksa građevinskih radova odnosi se na građevinska poduzeća, pravne osobe ili njihovim dijelovima, sa 20 ili više zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙