FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Industrogradnje u jednodnevnom štrajku

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Oko 1.000 radnika Industrogradnještrajka danas na gradilištima te tvrtke diljem Hrvatske tražećiisplatu zaostalih potraživanja i razlika nastalih zbog umanjenjaplaća.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Oko 1.000 radnika Industrogradnje štrajka danas na gradilištima te tvrtke diljem Hrvatske tražeći isplatu zaostalih potraživanja i razlika nastalih zbog umanjenja plaća.

Radnike je na jednodnevni štrajk pozvao Novi sindikat koji je jučer zajedno sa Sindikatom graditeljstva Hrvatske organizirao prosvjed pred zgradom Uprave Industrogradnje u Savskoj ulici.

"Štrajk je u potpunosti uspio jer se od 1.930 zaposlenih odazvalo njih oko 1.000", rekao je Iveković Hini.

Na nekim radnim mjestima bilo je malo problema s poslodavcima koji su štrajkašima prijetili otkazima.

Sindikat traži od Uprave žurnu isplatu razlika nastalih zbog umanjenja plaća. Iveković kaže da su radnicima po gradilištima plaće smanjivane do 30 posto, zbog čega su mjesečno gubili od 500 do 1.000 kuna.

Također traži redovitu isplatu plaća koja kasni i do mjesec i pol dana, te da se sve zaposlene vrati u Industrogradnju d.d., gdje se nalazi sva imovina tvrtke, umjesto što ih se premješta u tzv. tvrtke kćeri d.o.o., koje nemaju svoju imovinu.

Novi sindikat pozvao je radnike da se nakon jednodnevnog štrajka vrate poslu jer ne želi nanositi štetu tvrtki.

No, Iveković poručuje da Uprava treba biti svjesna kako su radnici spremni ići dalje, ako ne bude dogovora. "Želimo dogovor ali ne na teret radnika", rekao je Iveković.

Novi sindikat je zajedno sa Sindikatom graditeljstva, koji ne sudjeluje u štrajku ali ga podržava, uputio Upravi prijedlog da u ponedjeljak počnu pregovori o svim poteškoćama, no još nisu dobili očitovanje Uprave.

Sindikati su jučer zatražili od Vlade da se uključi u rješavanje problema radnika Industrogradnje, jer dugotrajni i mnogobrojni razgovori s Upravom dosad nisu urodili plodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙