FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić i Bajs obišli gradilište srednjoškolskog centra

BJELOVAR, 30. ožujka 2005. (Hina) - Gradonačelnica Bjelovara ĐurđaAdlešić i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišli su danasgradilište srednjoškolskog centra u Bjelovaru.
BJELOVAR, 30. ožujka 2005. (Hina) - Gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišli su danas gradilište srednjoškolskog centra u Bjelovaru.

U zgradi će biti smještene četiri srednje škole, a uz nju će biti izgrađena i nova sportska dvorana, a planira se i đački dom. Projekt, vrijedan 74 milijuna kuna, financira ga Ministarstvo obrazovanja znanosti i športa županija i grad Bjelovar.

Gradonačelnica Adlešić izrazila je zadovoljstvo započetim radovima na koje se dugo čekalo i dogovoreni su nakon dugih pregovora s Ministarstvom.

Također je zadovoljna odlukom Grada da sufinancira izgradnju zgrade unatoč tomu što mu to nije zakonska obveza. Dodala je da je to najveći ovogodišnji projekt nadležnog Ministarstva te da je Grad dosad izdvojio oko pet posto od ukupnog iznosa, odnosno oko sedam milijuna kuna te da će plaćati pet posto do isplate kredita. Rekla je da će cijeli kompleks biti uređen po uzoru na europske tzv. campuse.

Župan Damir Bajs naglasio je da je zanimljivo što se taj objekt gradi prema zakonu iz 2001., odnosno gotovo će ga potpuno financirati Ministarstvo obrazovanja. Istaknuo je da se u Bjelovaru prvi put nakon 40 godina gradi nova zgrada za srednje škole i dodao kako je to bio jedini izlaz jer sada brojne srednje škole u Bjelovaru nemaju dovoljno prostora pa zbog toga rade u neprimjerenim uvjetima.

Gradonačelnica i župan rekli su da očekuju da će radovi biti završeni kako je i predviđeno do 2007. godine.

U novoj zgradi, na oko sedam tisuća četvornih metara bit će smještena Trgovačka, Ekonomska i birotehnička, Medicinska i Ugostiteljska škola s praktikumima te sportskom dvoranom. Od oko šest tisuća srednjoškolaca iz Bjelovarsko-bilogorske županije njih oko 70 posto pohađa nastavu u Bjelovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙