FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DaimlerChrysler odbio komentirati napise Financial Timesa

FRANKFURT, 15. travnja 2005. (Hina/AP) - Iz DaimlerChryslera odbili suu petak komentirati napise Financial Timesa da su nekima od njegovihnajvećih dioničara pristupile private equity tvrtke radi kupnjenjihovih udjela u koncernu.
FRANKFURT, 15. travnja 2005. (Hina/AP) - Iz DaimlerChryslera odbili su u petak komentirati napise Financial Timesa da su nekima od njegovih najvećih dioničara pristupile private equity tvrtke radi kupnje njihovih udjela u koncernu.

Pozivajući se na izjave neimenovanog višeg dužnosnika investicijske banke, FT u svojem izdanju od petka piše da se najvećim dioničarima njemačkog proizvođača, uključujući Deutsche Bank i Kuwait Investment Authority, u više navrata pristupalo s ponudama za kupnju njihova udjela.

Deutsche Bank drži 10,4 posto dionica u njemačko-američkom proizvođaču automobila, dok Kuwait Investment Authority ima 7,2 posto udjela. Po pisanju Financial Timesa, obje su kompanije odbile takve ponude. Iz Deutsche Banka zasad nitko nije komentirao te napise.

Dioničari i fond menadžeri kritiziraju DaimlerChryslera zbog najnovijeg smanjenja zarade i problema vezanih uz kvalitetu u odjelu Mercedesa, tražeći od izvršnog direktora Juergena Schremppa da odstupi s dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙