FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MG Rover započeo stečajni postupak

LONDON, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Posljednji samostalni britanskiproizvođač automobila MG Rover pokrenuo je stečajni postupak nakon štose kineska tvrtka Shanghai Automotive Industrial Corporation (SAIC)povukla iz predloženog spajanja, izjavila je britanska ministrica zatrgovinu.
LONDON, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Posljednji samostalni britanski proizvođač automobila MG Rover pokrenuo je stečajni postupak nakon što se kineska tvrtka Shanghai Automotive Industrial Corporation (SAIC) povukla iz predloženog spajanja, izjavila je britanska ministrica za trgovinu.

Propali sporazum signalizira vjerojatni kraj toga proizvođača automobila i gubitak tisuća radnih mjesta, a dolazi u politički osjetljiv trenutak samo dan nakon što su najavljeni opći izbori u Britaniji koji će se održati u svibnju.

"Sinoć je MG Rover objavio da je njegov upravni odbor odlučio pozvati stečajnog upravitelja", kazala je ministrica za trgovinu i industriju Patricia Hewitt u priopćenju. "Na kraju je SAIC otvoreno kazao da nije siguran u pogledu buduće solventnosti MG Rovera, tako da ne postoje razumni izgledi za taj sporazum".

Izvor u kineskoj tvrtki kazao je da ne slijede dostatna financiranja od strane britanske države, pa stoga ni posao nije moguće sklopiti.

Rover nije potvrdio da je uprava pozvala stečajnog upravitelja, no u svojem je priopćenju objavio da je upravni odbor pozvao revizore Price Waterhouse Coopersa da "prihvate posao savjetovanja odbora direktora o sadašnjoj situaciji u kompaniji".

U nastojanju očuvanja radnih mjesta i spašavanja toga sporazuma, britanska vlada je istaknula da je njezin kratkoročni zajam za premošćivanje teškoća u iznosu 100 milijuna funta i dalje na stolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙