FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelske snage uhitile naoružanog muškarca na Golanskoj visoravni

JERUZALEM , 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Naoružani muškarackoji je iz smjera Sirije uspio ući na područje Golanske visoravni podizraelskom okupacijom uhićen je u petak nakon pucnjave, izvijestile suizraelske snage sigurnosti.
JERUZALEM , 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Naoružani muškarac koji je iz smjera Sirije uspio ući na područje Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom uhićen je u petak nakon pucnjave, izvijestile su izraelske snage sigurnosti.

Oni su novinarima kazali kako je naoružani muškarac uspio neopaženo prijeći graničnu prepreku te je otvorio vatru na kontrolnu točku izraelske vojske, a zatim je uhićen. Nema poginulih niti ozlijeđenih, a izraelska vojska još nije komentirala događaj o kojemu je izvijestio Izraelski radio.

Izraelski i sirijski pregovarači o budućnosti Golanske visoravni razgovarali su 2000. Visoravan su Izraelci okupirali 1967. Sirija je u više navrata pokušala potaknuti nastavak pregovora o tom pitanju. Izraelski premijer Ariel Sharon nedavno je rekao kako nastavak pregovora o Golanskoj visoravni dolazi u obzir tek nakon povlačenja sirijskih snaga iz Libanona i prekida pružanja potpore libanonskim gerilcima i palestinskim militantima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙