FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanci MMF-a i Svjetske banke privući će mnogo stručnjaka, prosvjednika

WASHINGTON, 14. travnja 2005. (Hina/dpa) - Međunarodni monetarni fond(MMF) i Svjetska banka održat će ovog vikenda svoja proljetnazasjedanja u Washingtonu, u godini za koju u tim organizacijamavjeruju da će biti krucijalna za ostvarivanje ambicioznih globalnihrazvojnih ciljeva.
WASHINGTON, 14. travnja 2005. (Hina/dpa) - Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka održat će ovog vikenda svoja proljetna zasjedanja u Washingtonu, u godini za koju u tim organizacijama vjeruju da će biti krucijalna za ostvarivanje ambicioznih globalnih razvojnih ciljeva.

Očekuje se da će njihovi proljetni sastanci privući tisuće sudionika ali i prosvjednika. Globalne razvojne organizacije su kazale da čine "značajan doprinos otvorenosti i transparentnosti" kroz olakšavanje interakcije svoga osoblja s medijima, nevladinim organizacijama i privatnim sektorom.

To će biti posljednji sastanak za Jamesa Wolfensohna kao predsjednika Svjetske banke prije njegova odlaska s čelne dužnosti krajem svibnja na kojoj će ga zamijeniti Paul Wolfowitz, trenutno na dužnosti zamjenika američkog ministra obrane. Wolfowitz se smatra glavnim zagovornikom rata u Iraku a njegov dolazak na vodeće mjesto u Svjetskoj banci razljutio je grupe aktivista.

Svjetska banka i MMF su kazali da je 2005. značajna godina za "dobivanje na zamahu" kako bi se ostvarili Milenijski razvojni ciljevi, niz razvojnih ciljeva koji bi trebali biti postignuti do 2015. među kojima su iskorjenjivanje ekstremnog siromaštva i gladi, poboljšanje obrazovanja, borba protiv side i promoviranje jednakosti spolova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙