FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: gospodarski rast u Hrvatskoj 3,8 posto ove i 4,5 posto iduće godine

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Gospodarski rast u Hrvatskoj ove bigodine trebao dosegnuti 3,8 posto, isto kao i lani, a iduće ubrzati na4,5 posto, objavio je u srijedu Međunarodni monetarni fond (MMF) usvojim najnovijim svjetskim gospodarskim prognozama.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Gospodarski rast u Hrvatskoj ove bi godine trebao dosegnuti 3,8 posto, isto kao i lani, a iduće ubrzati na 4,5 posto, objavio je u srijedu Međunarodni monetarni fond (MMF) u svojim najnovijim svjetskim gospodarskim prognozama.

Po ocjeni MMF-a, u Hrvatskoj je gospodarska aktivnost usporila djelomično zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji. Nadalje, inflacija ostaje ograničenom a manjak u bilanci plaćanja se ponešto smanjio. Gledajući unaprijed, bit će potrebne čvršće fiskalne i monetarne politike radi daljnjeg smanjenja manjka u bilanci plaćanja.

MMF procjenjuje da će stopa inflacije nakon lanjskih 2,1 posto, ove godine ubrzati na 2,7 posto a iduće ponešto usporiti na 2,5 posto.

Manjak u bilanci plaćanja, po procjenama te svjetske financijske institucije, ove bi godine trebao iznositi 5 posto BDP-a nakon lanjskih 5,4 posto, dok bi se u 2006. trebao spustiti na 4,4 posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙