FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo suđenje Dianinim paparazzima

PARIZ, 13. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tri fotoreportera koja susnimala princezu Dianu i njezinog tadašnjeg pratitelja Dodija AlFayeda na dan tragične nesreće ponovo će se naći na sudu zbog kršenjazakona o privatnosti, odlučio je u srijedu francuski Prizivni sud.
PARIZ, 13. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tri fotoreportera koja su snimala princezu Dianu i njezinog tadašnjeg pratitelja Dodija Al Fayeda na dan tragične nesreće ponovo će se naći na sudu zbog kršenja zakona o privatnosti, odlučio je u srijedu francuski Prizivni sud.

Prošle je jeseni sud u Parizu presudio da Jacques Langevin, Christian Martinez i Eric Chassery nisu krivi za kršenje spomenutog zakona, no Dodijev otac je uložio žalbu. Fotoreporteri su slavni par snimili na izlasku iz hotela Ritz a potom su brzim motorima slijedili automobil Diane i Dodija koji se zabio u stup podvožnjaka. Fotoreporteri su potom snimili princezu i Dodija u slupanom Mercedesu.

U oslobađajućoj je presudi pisalo da paparazzi nisu prekršili zakon jer svojim kamerama nisu "uhvatili intimne trenutke", a veza dvoje spomenutih je već uvelike bila poznata javnosti.

Al Fayed, međutim, želi kazniti paparazze. On, između ostalog, i dalje tvrdi da je par ubila britanska tajna služba.

Na novom suđenju trojici fotoreportera razmotrit će se samo fotografije s mjesta nesreće, dok će one snimljene u Ritzu biti izuzete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙