FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Egiptu otkrivena tijela britanskih mornara iz bitke 1798.

KAIRO, 13. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski arheolog otkrio jeostatke 30 britanskih vojnika koji datiraju iz 1798. kada se odigralaodlučujuća pomorska bitka između Francuske i Velike Britanije kodsjeverne obale Egipta, priopćilo je u srijedu britanskoveleposlanstvo.
KAIRO, 13. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski arheolog otkrio je ostatke 30 britanskih vojnika koji datiraju iz 1798. kada se odigrala odlučujuća pomorska bitka između Francuske i Velike Britanije kod sjeverne obale Egipta, priopćilo je u srijedu britansko veleposlanstvo.

Arheolog Paolo Gallo našao je tijela na jednom otoku u zaljevu Abu Qir, istočno od Aleksandrije, gdje je britanski admiral Horatio Nelson porazio francusku flotu Napoleona Bonapartea u Bitki na Nilu.

Gallo je radio iskopine na otoku u potrazi za grčko-rimskim artefaktima kada je otkrio ostatke 30 britanskih mornara i vojnika, od kojih neki datiraju od bitke 1798., a drugi iz 1801., kada je Britanija poslala ekspedicijske snage na to područje.

Tijelo zapovjednika britanske mornarice Jamesa Russella identificirano je po uniformi uz pomoć britanskog arheologa i pomorskog povjesničara Nicka Slopea, rekao je jedan dužnosnik veleposlanstva.

Russel i druga neidentificirana tijela bit će pokopani uz počasti na vojnom groblju britanskog Commonwealtha u Aleksandriji u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙