FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: prekinut lanac krijumčara osobnih automobila

PULA,17. ožujka(Hina) - Uspješnom koordiniranom akcijom djelatniciistarske policije tijekom jučerašnjeg dana razotkrili su i prekinulimeđunarodni organizirani lanac krijumčara osobnih automobila visokeklase, istaknuo je načelnik odjela organiziranog kriminaliteta usektoru krim. policije Policijske uprave istarske Mladen Grozdanić nadanašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.
PULA,17. ožujka(Hina) - Uspješnom koordiniranom akcijom djelatnici istarske policije tijekom jučerašnjeg dana razotkrili su i prekinuli međunarodni organizirani lanac krijumčara osobnih automobila visoke klase, istaknuo je načelnik odjela organiziranog kriminaliteta u sektoru krim. policije Policijske uprave istarske Mladen Grozdanić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.

Po njegovim riječima, jučer oko 11 sati veći broj policajaca iz Buja, Buzeta i Pazina te djelatnici interventne jedinice i policijski helikopter krenuli su u potjeru za trima vozilima visoke klase - dva "BMW-a x5", jednim "mercedesom" te jednim "renaultom cliom" - koji su u blizini Buja ilegalno prešli slovensku-hrvatsku granicu.

Vozači, inače svi slovenski državljani, uhićeni su te je kriminalističkom obradom utvrđeno kako pripadaju organiziranom lancu krijumčara automobila. Istarska je policija u ovoj akciji uhitila sedam osoba slovenskog državljanstva od kojih se za jednoga sumnja da je organizirao krijumčarenje dok su automobili koji su, kako se danas čulo, 13., odnosno 15. ožujka ukradeni u Italiji, bili namijenjeni zagrebačkom podzemlju krijumčara vozila.

Uhićeni slovenski državljani privedeni su danas u istražni centar Županijskog suda u Rijeci, a slučaj je preuzeo USKOK.

Po riječima načelnika Mladena Grozdanića, policija je prikupila dovoljno saznanja i obavijesti koje upućuju na to da su uhićeni počinili kaznena djela iz nadležnosti USKOK-a, odnosno izbjegavanje carinskog nadzora, udruživanje za počinjenje kaznenih djela teške krađe i pomaganja u izvršenju kaznenih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙