FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Negroponte obećaje da će reformirati američki obavještajni aparat

WASHINGTON, 12. travnja 2005. (Hina/dpa) - Kandidat američkogpredsjednika Georgea W. Busha za nacionalnog obavještajnog direktoraobećao je u utorak da će se na novoj dužnosti posvetiti reformiobavještajne zajednice koja je puna problema.
WASHINGTON, 12. travnja 2005. (Hina/dpa) - Kandidat američkog predsjednika Georgea W. Busha za nacionalnog obavještajnog direktora obećao je u utorak da će se na novoj dužnosti posvetiti reformi obavještajne zajednice koja je puna problema.

John D. Negroponte svjedočio je pred senatskim panelom koji razmatra njegovu nominaciju za prvog nacionalnog obavještajnog direktora koji bi trebao koordinirati radom svih 15 američkih obavještajnih službi.

Negroponte je rekao da će njegov cilj biti "poboljšanje kvalitete analitičkih proizvoda i iznošenje istine pred kreatore američke politike".

Među temeljnim promjenama koje namjerava provesti, Negroponte je naveo napuštanje zastarjelih metoda, preispitivanje gotovih pretpostavki, rušenje birokratskih barijera i određivanje kratkoročnih i strateških prioriteta i njihovo pridržavanje.

"Ne možemo dopustiti da još jedno desetljeće prođe a da reforma obavještajnog sustava ne postane realnost", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙