FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH mediji: Hrvatska na čekanju, desnica jača

SARAJEVO,17. ožujka(Hina) - "Hrvatska" na čekanju" i "Odgođenipregovori o ulasku Hrvatske u EU" neki su od karakterističih naslovatekstova koje su u četvrtak objavili bosanskoherecgovački dnevnilistovi izvješćujući o odluci Europske komisije da ne započnepregovore sa Zagrebom o punopravnom članstvu u Uniji.
SARAJEVO,17. ožujka(Hina) - "Hrvatska" na čekanju" i "Odgođeni pregovori o ulasku Hrvatske u EU" neki su od karakterističih naslova tekstova koje su u četvrtak objavili bosanskoherecgovački dnevni listovi izvješćujući o odluci Europske komisije da ne započne pregovore sa Zagrebom o punopravnom članstvu u Uniji.

Za razliku od elektroničkih medija u BiH koji su vijestima iz Bruxellesa u srijedu posvetili značajnu pozornost no bez posebnih komentara, pisani mediji u četvrtak o ovome izvješćuju na stranicama rezerviranim za vanjsku politiku tretirajući posljednja zbivanja kao manje-više očekivani razvoj događaja.

"Dnevni avaz" u izvješću temeljenom na agencijskim informacijama među ostalim navodi kako vrata Zgrebu ipak ostaju otvorena ističući kako je to signal i drugim zemljama zapadnog Balkana što Unija od njih očekuje.

Ovaj list konstatira kako je premijer Ivo Sanader u Bruxellesu izrazio razočarenje odlukom Komisije dok je predsjednik Stjepan Mesić sugerirao kako stanje ne treba dramatizirati.

U sličnom tonu izvješćuje i "Oslobođenje", no pritom ističe kako posljednja odluka Europske komisije vodi jačanju desne oporbe "koja može destabilizirati Hrvatsku".

"Na udaru je u prvom redu sam Sanader kojeg sve više i javno osporava desno krilo vlastite stranke pa čak i neki od njegovih najbližih suradnika (npr. Glavaš) koji se nisu libili da u proteklih godinu dana javno iskažu kako im je Gotovina važniji od EU", ocjenjuje "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙