FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ljubičić pozdravio prijedlog o privremenom prekidu štrajka

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičićpozdravio je najavu Glavnog štrajkaškog odbora Hrvatskog liječničkogsindikata (HLS) da sutra na izvanrednoj Skupštini predloži privremeniprekid štrajka do odluke Vrhovnog suda i započne pregovore s Vladom.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić pozdravio je najavu Glavnog štrajkaškog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) da sutra na izvanrednoj Skupštini predloži privremeni prekid štrajka do odluke Vrhovnog suda i započne pregovore s Vladom.

Upitan ima li pripremljen neki konkretni prijedlog za HLS, Ljubičić je rekao da su liječnici, kada su materijalna prava u pitanju, dobili ono što je Vlada mogla dati, ali da je spreman s njihovim predstavnicima razgovarati o ostalim cehovskim pitanjima kako bi se riješio status liječničke struke.

Ministar kaže kako nema mandat da sam pregovara sa HLS-om već da je jedino mjesto gdje je moguće rješavati zahtjeve liječnika Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) koje je kao tripartitno tijelo sastavljeno od predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata.

Inače, prema podacima Ministarstva zdravstva, štrajk se danas u bolnicama odvija u jednakom opsegu kao i jučer, što znači da se pruža oko 85 posto traženih usluga.

Do 12 sati na Bijeli telefon primili smo 12 prigovora pacijenata, a nemamo dojava o nikakvim pojedinačnim ekscesima, rekao je Ljubičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙