FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: vjeruje da najavljenog štrajka liječnika neće biti

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić izjavio je danas kako vjeruje u socijalni dijalog iuvjeren je da najavljenog štrajka liječnika neće biti.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas kako vjeruje u socijalni dijalog i uvjeren je da najavljenog štrajka liječnika neće biti.

Ljubičić je za petak, 18. ožujka najavio sastanak sa svim zdravstvenim sindikatima.

Na današnjoj konferenciji za novinare ministar je rekao da je spreman prihvatiti anekse granskog kolektivnog ugovora koje predlaže liječnički sindikat: 10 posto povećanje plaće, položajne dodatke i dodatke za dežurstva.

"Iako sam u ulozi poslodavca, želim posredovati među sindikatima, jer mi je cilj da svi budu zadovoljni a ne samo medicinske sestre", rekao je ministar Ljubičić.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić najavio je da će Štrajkaški odbor HLS-a danas donijeti odluku o početku štrajka.

HLS je zatražio od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi da primijeni Strukovni kolektivni ugovor (SKU) za liječnike i stomatologe te poveća liječničke plaće za 10 posto u ovoj godini.

Vlada, međutim, odbija primijeniti SKU jer sud još nije odlučio o tužbi Samostalnog sindikata zdravstva i Sindikata medicinskih sestara koji traže poništenje SKU-a smatrajući ga nezakonitim, s čime se u međuvremenu složila i Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙