FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: U bolnicama pacijentima pruženo 85 posto traženih usluga

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - "Liječnici su se danas cehovskisolidarizirali sa štrajkom, ali su pacjientima pružili više od 85posto traženih usluga", izjavio je ministar zdravstva Neven Ljubičićna konferenciji za novinare, komentirajući današnji štrajk liječnika uorganizaciji Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS).
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - "Liječnici su se danas cehovski solidarizirali sa štrajkom, ali su pacjientima pružili više od 85 posto traženih usluga", izjavio je ministar zdravstva Neven Ljubičić na konferenciji za novinare, komentirajući današnji štrajk liječnika u organizaciji Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS).

"To je dokaz da se liječnici nisu svrstali ni na stranu Hrvatskog liječničkog sindikata, niti Ministarstva zdravstva, nego građana", ocijenio je Ljubičić pozvavši još jednom predsjednika HLS-a Ivicu Babića na prekid štrajka i pregovore.

Ministar Ljubičić naveo je podatke po kojima je hitne usluge pacijentima pružala samo jedna od pet kliničkih bolnica, i to ona splitska.

Isto je učinila samo jedna od sedam klinika, te šest od 22 opće bolnice.

"Po podatcima ravnatelja, u zagrebačkom KBC-u štrajkalo je 25 posto liječnika, 25 posto ih je dalo potporu štrajku, a 50 posto liječnika normalno je radilo", rekao je ministar zdravstva Ljubičić.

Osvrćući se na današnji odaziv pacijenata u bolnice, ministar je naveo primjer KB Dubrava, gdje je došlo 25 posto manje pacijenata, dodavši kako je taj odaziv bio znatno bolji u općim bolnicama.

Također je rekao da je Ministarstvo zdravstva primilo 17 pritužbi pacijenata na bijeli telefon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙