FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Tijare iz zbirke Cartier" sutra u Muzeju "Mimari"

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izložba "Tijare iz zbirke Cartier",na kojoj će biti pokazano 13 tijara goleme vrijednosti izrađenih upočetku 20. stoljeća, otvara se sutra navečer u 21 sat u Muzeju"Mimari", najavio je danas ravnatelj "Mimare" Tugomir Lukšić.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izložba "Tijare iz zbirke Cartier", na kojoj će biti pokazano 13 tijara goleme vrijednosti izrađenih u početku 20. stoljeća, otvara se sutra navečer u 21 sat u Muzeju "Mimari", najavio je danas ravnatelj "Mimare" Tugomir Lukšić.

Izložba draguljarskih predmeta goleme vrijednosti i ljepote bit će otvorena samo četiri dana.

"Izložba je ekskluzivna i po izlošcima, i po trajanju", istaknuo je ravnatelj "Mimare" na konferenciji za novinstvo, napomenuvši da će od četvrtka do nedjelje Muzej biti otvoren za posjetitelje od 10 do 20 sati.

Istaknuo je i kako je zbirka Cartierovih tijara izrazito vrijedna, čak do šest milijuna švicarskih franaka, te da se održava uz pojačane sigurnosne mjere, a troškove osiguranja predmeta i njihova prijevoza većim dijelom plaća Cartier.

Izložene tijare, vrhunski predmeti ženske nošnje tipični za visoko društvo, pripadaju zbirci glasovitog urara i draguljara Cartiera koji je na prijelazu 19. u 20. stoljeće postao ekskluzivni dobavljač europskih dvorova i visokog društva.

Cartierova zbirka ustanovljena je 1973. u nakani da se postupno otkupljuju vrhunska umjetnička djela nastala pod imenom Cartier, a danas je prerasla u jednu od bogatijih zbirka vrhunskih urarskih i draguljarskih djela. Tako, osim što ih proizvode i prodaju, u Cartieru stvaraju i posebnu zbirku posebno dizajnirana nakita i satova koje izlažu u svjetskim muzejima.

Iz Muzeja "Mimare" najavljuju da će izložba "Tijare iz zbirke Cartier" biti otvorena u nazočnosti pripadnika političkoga, društvenog i kulturnog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙