FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 7. travnja

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvratk,7. travnja, koje ćemo popratiti fotografijama.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvratk, 7. travnja, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja s objedinjenom raspravom o prijedlozima IDS-a i SDP-a za donošenjem saborske Deklaracije o antifašizmu, kojom bi se prava boraca NOB-a izjednačila s onima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. IDS i SDP, svaki u svom prijedlogu, traže da se Ministarstvo znanosti i obrazovanja Deklaracijom obveže da, nakon kritičke analize, u školske udžbenike ugradi istinu o Drugom svjetskom ratu, te da se zaštite i obnove svi antifašistički spomenici. Zastupnici bi trebali raspraviti i nekoliko izvješća - o radu Komisije za vrijednosne papire za 2004., o izvršenju Programa statističkih istraživanja RH za 2003., te o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2003. i 2004 (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Vlada će raspisati lokalne izbore za nedjelju, 15. svibnja. Ustavnom sudu predložit će pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke o preimenovanju ulica u Plaškom te odluka o usvajanju godišnjeg obračuna proračuna i o načinu naknade manjka proračunskih prihoda te općine za 2004. Ministri će se očitovati o Operativnom planu poticanja malog i srednjeg poduzetništva za ovu godinu te Projektu obnove i modernizacije putničke i izletničke flote za privatne brodare. Vlada će donijeti i Uredbu o kategorijama, vrstama i klasifikaciji otpada s katalogom otpada i listom opasnog otpada (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 10 sati).

ZAGREB - Objava rezultata natječaja Nagrade "Marin Držić" za dramsko djelo za 2004. u Ministarstvu kulture. Riječ je o tri nagrade koje se sastoje od novčanog iznosa i skulpture u bronci (Runjaninova 2 u 11,30 sati).

ZAGREB - Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Taj dan obilježava se u cijelom svijetu 7. travnja, a ove godine Svjetska zdravstvena organizacija u središte pozornosti stavila je zdravlje majke i djeteta. Tim povodom ministar zdravstva Neven Ljubičić primit će diplomatske predstavnike, zdravstvene djelatnike i dužnosnike te predstavnike medija (Palača Dverce, Katarinin trg 2 u 12 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe slika i skulptura "Hrvatski umjetnici Plehanu" (Muzej "Mimara", Rooseveltov trg 5 u 19,00 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Uroš Andrić

Poslijepodne - Hrvoje Krstičević

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙