FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo četverodnevni međunarodni arheološki skup

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Četverodnevni međunarodni arheološkiskup "Između Egejskoga i Baltičkog mora: Pretpovijest - veze ionodobni razvoj brončanoga i ranog željeznog doba između Egejskogamora i područja Balkanskoga poluotoka, središnje i sjeverne Europe"počeo je s radom jutros u zagrebačkom Muzeju Mimara.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Četverodnevni međunarodni arheološki skup "Između Egejskoga i Baltičkog mora: Pretpovijest - veze i onodobni razvoj brončanoga i ranog željeznog doba između Egejskoga mora i područja Balkanskoga poluotoka, središnje i sjeverne Europe" počeo je s radom jutros u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Sudionike skupa pozdravio je dekan Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Miljenko Jurković, a u ime katedre za arheologiju zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Marina Miličević-Bradač.

Profesor sa Sveučilišta u Heidelbergu Joseph Maran jutros je govorio o morskim granicama i dodirima između Egejskoga mora, Balkana i središnjega Mediterana u trećem stoljeću prije Krista.

U popodnevnom dijelu skupa predviđene su teme o ratovima na tom području u drugom tisućljeću prije Krista, odnosi mikenskoga svijeta i Balkana gledani kroz prizmu središta, periferije i granica.

Zagrebački arheološki skup koji traje od 11. do 14. travnja organizirao je Odsjek za arheologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙