FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba Hrvatski spomenici na UNESCO-voj listi svjetske baštine otvorena u Budimpešti

BUDIMPEŠTA, 5. travnja 2005. (Hina) - Ministar kulture RepublikeHrvatske Božo Biškupić i mađarski ministar kulturnog nasljeđa AndrasBozoki otvorili su u ponedjeljak u Budimpešti izložbu "Hrvatskispomenici na UNESCO-voj listi svjetske baštine", priopćeno je u utorakiz Ministarstva kulture.
BUDIMPEŠTA, 5. travnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić i mađarski ministar kulturnog nasljeđa Andras Bozoki otvorili su u ponedjeljak u Budimpešti izložbu "Hrvatski spomenici na UNESCO-voj listi svjetske baštine", priopćeno je u utorak iz Ministarstva kulture.

Tom je prigodom ministar Biškupić podsjetio na bogatstvo spomeničke baštine u Hrvatskoj te naglasio da, osim lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, Hrvatska obiluje kulturnim blagom i nastoji ga što bolje sačuvati kako bi svjedočili o kulturnom identitetu našega naroda, ističe se u priopćenju.

Izložba je postavljena u Gallery-Buda Castlu, a izazvala je veliko zanimanje mađarske kulturne javnosti i medija.

Mađarski ministar Bozoki iskoristio je ovu prigodu i najavio otvaranje izložbe pod nazivom "Mađarski spomenici na UNESCO-voj listi svjetske baštine" 23. travnja u zagrebačkom Muzeju Mimara.

U Zagrebu će 16. travnja nastupiti Filharmonija iz Pečuha koja će najaviti održavanje Dana Mađarske u Hrvatskoj.

Izložba u Budimpešti ostaje otvorena do 1. svibnja, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙