FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Protivnici povlačenja iz Gaze blokirali škole

TEL AVIV, 12. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Prosvjednici koji seprotive planiranom povlačenju Izraela iz Gaze zatvorili su 167 školana području Tel Aviva u utorak u sklopu kampanje kojom žele poremetitisvakodnevni život prije povlačenja tijekom ljeta.
TEL AVIV, 12. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Prosvjednici koji se protive planiranom povlačenju Izraela iz Gaze zatvorili su 167 škola na području Tel Aviva u utorak u sklopu kampanje kojom žele poremetiti svakodnevni život prije povlačenja tijekom ljeta.

Učenici koji su došli pred školu pronašli su lokote na ulaznim vratima i natpise "Židovi ne istjeruju Židove". Većina lokota uklonjena je bez problema, ali neke su morali doći prerezati policija i vatrogasci, priopćila je policija.

To je bio posljednji u nizu prosvjeda stanovnika i njihovih krajnje desničarskih pristaša koji žele uništiti plan premijera Ariela Sharona da evakuira 21 židovsko naselje u Gazi i četiri od 120 naselja na Zapadnoj obali s početkom u srpnju.

Ministar obrazovanja Limor Livnat osudio je zatvaranje škola lokotima i pozvao je policiju da uhiti počinitelje.

Doseljenici i njihovi pristaše zaprijetili su da će napraviti zastoj u zemlji masovnim prosvjedima prije povlačenja iz Gaze, a policija strahuje da bi na tim prosvjedima moglo doći do nasilja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙