FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin će biti prvi ruski predsjednik u posjetu Izraelu

JERUZALEM, 23. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Ruski predsjednik VladimirPutin sljedećeg će mjeseca otputovati u povijesni posjet Izraelu itako postati prvi ruski predsjednik koji je posjetio tu zemlju,objavio je u srijedu ured izraelskog predsjednika Moshea Katsava.
JERUZALEM, 23. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Ruski predsjednik Vladimir Putin sljedećeg će mjeseca otputovati u povijesni posjet Izraelu i tako postati prvi ruski predsjednik koji je posjetio tu zemlju, objavio je u srijedu ured izraelskog predsjednika Moshea Katsava.

Izraelski predsjednik sastao se s Putinom u siječnju u Poljskoj na obilježavanju 60. godišnjice oslobođenja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz, te ga tom prilikom pozvao u posjet Izraelu, kazala je Katsavova glasnogovornica Hagit Cohen.

Prema najavi, Putin će boraviti u Izraelu 27. i 28. travnja.

Iako je Sovjetski Savez bio prva zemlja koja je de iure priznala Izrael 1948. godine, tijekom godina koje su uslijedile bilateralni odnosi su se stalno pogoršavali, a kulminirali su potpunim prekidom odnosa nakon bliskoistočnog rata 1967. godine zbog potporu koju su Rusi davali arapskoj strani u sukobu.

Rusko-izraelski odnosi su se ipak popravili nakon raspada Sovjetskog Saveza, budući je Rusija dozvolila masovni egzodus Židova u Izrael.

Mihail Gorbačov posjetio je Izrael 1992. i 1999. godine ali tada više nije bio ruski predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙