FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnova pruge Savski Marof - Kumrovec počinje 1. svibnja

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Obnova željezničke pruge na dioniciSavski Marof - Kumrovec, s obzirom da su osigurana početna sredstva,može početi 1. svibnja, a u obnovu te pruge potrebno je uložiti ukupno49,3 milijuna kuna, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Obnova željezničke pruge na dionici Savski Marof - Kumrovec, s obzirom da su osigurana početna sredstva, može početi 1. svibnja, a u obnovu te pruge potrebno je uložiti ukupno 49,3 milijuna kuna, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

U HŽ-u je danas održan sastanak o obnovi spomenute pruge na kojem su uz predstavnike HŽ-a sudjelovali načelnici općina vezanih za tu prugu, predstavnici grada Zagreba i Zaprešića, predstavnici Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Da bi tzv. kumrovečka pruga zadovoljila potrebe korisnika, u obnovu, kako je rečeno, treba uložiti ukupno 49,3 milijuna kuna. Tim bi se novcem remontirala pruga, obnovio gornji i donji ustroj, izgradio drugi kolosjek u Vukovom Selu te elektrificirala pruga od Savskog Marofa do Vukovog Sela.

HŽ su za taj projekt, čija je dokumentacija obnove spremna, osigurale tri milijuna kuna za radove te 9,8 milijuna kuna u materijalu koji će se ugraditi u prugu.

Prema raspodjeli ostalih ulaganja, Zagrebačka i Krapinsko-zagoraska županija uložile bi po četiri milijuna kuna, grad Zagreb pet milijuna kuna, od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka očekuje se osam milijuna kuna, dok bi ostalo osigurale općine, sukladno dužini pruge i broju stalnih putnika.

Ukoliko obnova bude tekla predviđenom dinamikom, dionica Sutla - Vukovo Selo, mogla bi se početi obnavljati početkom 2006. godine, kada se planira i početak radova na elektrifikaciji pruge od Savskog Marofa do Vukovog Sela.

Na sastanku je istaknuto kako bi se do 1. svibnja trebao potpisati tripartitni ugovor o sufinanciranju obnove tzv. kumrovečke pruge između HŽ-a, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, u kojem će se prikazati dinamika priljeva i trošenja sredstava za obnovu te pruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙