FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o intermodalnom prometu na jesen u Hrvatskoj

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Regionalna konferencija ointermodalnom transportu na prostoru između Dunava i Jadrana trebalabi se održati 24. i 25. studenoga u Hrvatskoj, predviđeno je u planuaktivnosti Europske intermodalne udruge (EIA) dogovorenom na sjednicite udruge održanoj krajem prošlog tjedna u Frankfurtu, izvijestilo jedanas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Regionalna konferencija o intermodalnom transportu na prostoru između Dunava i Jadrana trebala bi se održati 24. i 25. studenoga u Hrvatskoj, predviđeno je u planu aktivnosti Europske intermodalne udruge (EIA) dogovorenom na sjednici te udruge održanoj krajem prošlog tjedna u Frankfurtu, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Konferencija bi trebala osmisliti vizuru europske prometne politike između Dunava i Jadrana za što bi sinonim trebao postati intermodalni promet, a sjevernojadranske luke "vrata Europe", kaže se u priopćenju ministarstva.

U tijeku priprema za konferenciju Intermodalni promotivnog centra Dunav - Jadran (IPC Dunav - Jadran) i EIA (Europska intermodalna udruga) održat će dvije radionice na temu intermodalnoga prometa u svibnju u Zagrebu i u rujnu u Vukovaru, najavili su.

U Frankfurtu je 11. ožujka održana generalna skupština EIA koja ima sjedište u Bruxellessu, u njeno je članstvo primljen Intermodalni promotivni centar Dunav-Jadran, osnovan krajem 2004. u Zagrebu.

Tom prigodom imenovani su i novi članovi Upravnoga odbora EIA, a jedan od njih je i predsjednik uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić.

EIA ima članice u zemljama Europe i svijeta (željeznice, operatori, cestovni prijevoznici, korisnici kontejnerskih terminala, špediteri, luke, organizatori drugih usluga u intermodalnom prometu), a iz Hrvatske su članice HŽ i Luka Rijeka.

Članice IPC Dunav - Jadran su HŽ, luke Rijeka, Ploče, Vukovar i Osijek, Transadria iz Rijeke i Udruga cestovnih prijevoznika.

(Hina) xnz/xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙