FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: Pojačanja sastava vlakova za uskrsne blagdane

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestilesu danas da će zbog očekivanog povećanja broja putnika u povoduuskrsnih blagdana pojedini vlakovi voziti pojačani dopunskimvagonima.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su danas da će zbog očekivanog povećanja broja putnika u povodu uskrsnih blagdana pojedini vlakovi voziti pojačani dopunskim vagonima.

Riječ je o tri vlaka u međunarodnom prometu u razdoblju od 25. do 29. ožujka, a u unutarnjem prometu 17 vlakova od 25. do 28. ožujka.

Na relaciji Zagreb-Split- Zagreb od 24. do 28. ožujka, uz noćni vlak, vozit će i jedan par nagibnih vlakova.

U međunarodnom prijevozu jednim vagonom 2. razreda bit će pojačan sastav triju vlakova, i to na relacijama od Budimpešte prema Zagrebu, od Beograda prema Zagrebu, a redoviti sastav vlaka koji vozi na relaciji Zagreb-Zürich bit će pojačan jednim vagonom za spavanje i jednim vagonom 2. razreda.

U unutarnjem prijevozu dodavanjem jednog ili dva vagona 2. razreda bit će pojačan sastav 17 vlakova na relacijma prema Osijeku, Vinkovcima, Koprivnici, Kotoribi i Rijeci.

Osim toga u vrijeme uskrsnih blagdana, od četvrtka 24. ožujka do ponedjeljka 28. ožujka, na relaciji Zagreb-Split-Zagreb, uz noćni vlak vozit će i jedan par nagibnih vlakova s polaskom iz Splita u 10,39 sati (dolazak u Zagreb u 16,34 sati) i iz Zagreba u 15,10 sati (dolazak u Split u 21,03 sati).

HŽ podsjeća da se - zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za izvedbu remontnih radova - početak radova na pruzi Oštarije-Knin-Split odgađa za još tjedan dana.

Dakle radovi neće početi 20. ožujka kako je ranije najavljeno, nego 28. ožujka.

Za vrijeme trajanja remonta na relaciji Ogulin-Split-Ogulin privremeno će biti prekinut željeznički promet, a putnici će se na toj relaciji prevoziti autobusima. Dakle posljednji vlak iz Zagreba za Split polazi 27. ožujka, a iz Splita za Zagreb 28. ožujka.

Za relaciju Zagreb-Split-Zagreb prodavat će se jedino karte 2. razreda bez naknade za rezerviranje sjedala, i neće biti moguće koristiti se uslugama prijevoza praćenih automobila ni vagonima za spavanje.

HŽ očekuje da će takav oblik prijevoza putnika trajati do 15. lipnja 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙