FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sindikalna košarica u ožujku 5.403 kune

OSIJEK, 12. travnja 2005. (Hina) - Sindikalna košarica za četveročlanuradničku obitelj na području Slavonije i Baranje u ožujku je iznosila5.403 kune, a s prosječno isplaćenom plaćom u regiji, od 3.406 kuna,moglo se pokriti 63 posto životnih troškova, odnosno troškove za 19dana u mjesecu, izvijestio je danas osječki Regionalni ured Savezasamostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).
OSIJEK, 12. travnja 2005. (Hina) - Sindikalna košarica za četveročlanu radničku obitelj na području Slavonije i Baranje u ožujku je iznosila 5.403 kune, a s prosječno isplaćenom plaćom u regiji, od 3.406 kuna, moglo se pokriti 63 posto životnih troškova, odnosno troškove za 19 dana u mjesecu, izvijestio je danas osječki Regionalni ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Prema podacima SSSH košarica sa četveročlanu obitelj u podstanarskom statusu prošloga je mjeseca iznosila 6.783 kune, a prosječno isplaćena plaća u regiji bila je dostatna za pokriće 50,22 posto životnih troškova, ili za 15 dana u mjesecu.

U odnosu na sindikalnu košaricu RH regionalna košarica Slavonije i Baranje manja je za 212 kuna, ali je i prosječna plaća niža za 717 kuna u odnosu na prosječno isplaćenu plaću u RH.

Sindikalna košarica u Slavoniji i Baranji veća je za 80 kuna u odnosu na prethodni mjesec, ali je ipak najniža od svih šest hrvatskih regija u kojima SSSH analizira ove podatke.

U odnosu na kraj prošle godine sindikalna košarica je veća za 129 kuna, a prosječna plaća je u istom razdoblju povećana za 80 kuna, pa je očito da plaće ne prate rast troškova, ističu u osječkom Regionalnom uredu SSSH.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙