FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građani L.A.-a nezadovoljni životom u 'golden state' - ankete

LOS ANGELES, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kalifornija moža jest'zlatna država' no sve veći broj građana Los Angelesa izjavljuje da je"sve više nezadovoljno" kvalitetom života, pokazalo je ovih danaobjavljeno istraživanje.
LOS ANGELES, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kalifornija moža jest 'zlatna država' no sve veći broj građana Los Angelesa izjavljuje da je "sve više nezadovoljno" kvalitetom života, pokazalo je ovih dana objavljeno istraživanje.

Troškovi stanovanja i prijevoza postali su već tako velika briga da je trećina ispitanika izjavila da očekuje da će u idućih pet godina napustiti Okrug Los Angelesa, što je gotovo dvostruko veća brojka u odnosu na broj onih koji su najavili napuštanje grada u prethodnom istraživanju 2003. godine.

"Više se građana izjasnilo da će napustiti okrug nego li ih je glasovalo prošloga tjedna na izborima za gradonačelnika", rekao je direktor kalifornijskog Instituta za javnu politiku Mark Baldassare, čiji je institut u ovoj anketi ispitao 2.003 odrasla građanina.

Oko 74 posto ispitanika, u odnosu na 67 posto prije dvije godine, navelo je kao najveći problem ogromne prometne gužve na losangeleskim prometnicama.

Oko 64 posto ispitanika, u odnosu na 54 posto iz prethodnog istraživanja, naznačilo je kao glavni problem nedostatak jeftinog stanovanja na gradskom području, koje je zabilježilo 'boom' u porastu cijena stanovanja u posljednje dvije godine.

Unatoč tome što perspektive lokalnog gospodarstva vide u dobrom svjetlu, 37 posto ispitanika kaže da vjeruje kako će okrug Los Angelesa idućih 20 godina biti lošije, a ne bolje mjesto za život (što smatra 24 posto ispitanih).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙