FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown zatražio od Moskve da provjeri jesu li bjegunci ICTY-ja u Rusiji

BANJA LUKA, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnikmeđunarodne zajednice u Bosni Paddy Ashdown zatražio je u utorak odMoskve da provjeri informacije prema kojima se bjegunci Međunarodnogkaznenog suda (ICTY) skrivaju u Rusiji.
BANJA LUKA, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni Paddy Ashdown zatražio je u utorak od Moskve da provjeri informacije prema kojima se bjegunci Međunarodnog kaznenog suda (ICTY) skrivaju u Rusiji.

"Sigurni smo da će ruske vlasti ozbiljno shvatiti te tvrdnje i provjeriti jesu li točne ili ne", kazao je Ashdown novinarima.

Bosanske novine su ovih dana spominjale tu mogućnost.

Tijekom večeri, nakon Ashdownove izjave, predsjednik bosanskih Srba Dragan Čović kazao je da se bosanski Srbin Gojko Janković koji se u nedjelju predao tamošnjim vlastima nakon gotovo desetogodišnjeg bijega, skrivao u Rusiji.

"Pokazalo se, dok je ministarstvo unutarnjih poslova radilo na slučaju Gojka Jankovića, da je potonji bio u Ruskoj Federaciji", izjavio je Čović za privatnu postaju Alternativna TV.

Prije nego je u ponedjeljak izručen sudu, Janković je doputovao u Republiku Srpsku - entitet koji zajedno s hrvatsko-muslimanskom Federacijom čini poslijeratnu Bosnu - zrakoplovom iz Beograda.

Ruski veleposlanik u Bosni Aleksandar Griščenko izjavio je pak za televiziju bosanskih Srba da je informacija prema kojoj se odbjegli bosanski Srbi za kojima traga ICTY skrivaju u Rusiji "pouzdana", ističući kako Moskva nije upoznata s time.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙