FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: Prodor vode na brani usmrtio 52 hodočasnika

BHOPAL, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje su se 52 hinduskahodočasnika utopila, a osam ih se smatra nestalima, u nesreći do kojeje došlo zbog nenajavljenog podizanja ustava na brani tijekomtradicionalnog svetog kupanja u rijeci Narmadi u središnjoj Indiji,objavili su u ponedjeljak dužnosnici.
BHOPAL, 11. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje su se 52 hinduska hodočasnika utopila, a osam ih se smatra nestalima, u nesreći do koje je došlo zbog nenajavljenog podizanja ustava na brani tijekom tradicionalnog svetog kupanja u rijeci Narmadi u središnjoj Indiji, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

Nesreća se dogodila rano u subotu u selu Dharaji u državi Madhya Pradesh, 200 kilometara zapadno od glavnoga grada države Bhopala, gdje se okupilo oko 300.000 hodočasnika.

Priobalne straže uspjele su spasiti brojne hodočasnike nakon iznenadnog prodora vode koja je brojne hodočasnike odnijela dok su spavali na obali. Dosad su pronađena 52 tijela, rekao je vladin dužnosnik.

Hodočasnici su se okupili na obalama rijeke Narmada dan uoči mladog mjeseca vjerujući da u to vrijeme mogu kupanjem u svetoj rijeci sprati sa sebe grijehe.

Državne vlasti kazale su da se tragedija dogodila nakon što su, bez upozorenja, bile podignute ustave na brani Indira Sagar, 100 kilometara uzvodno od Dharajia. Uprava tvrtke Narmada Hydroelectric Development Corporation tvrdi da ih lokalne vlasti nisu obavijestile o prisutnosti hodočasnika i upozorile neka ne dižu ustave.

Indira Sagar dio je kontroverznog projekta Narmada Valley, jedne od najvećih brana u Indiji koja bi, kada jednom bude dovršena, trebala proizvoditi električnu energiju i opskrbljivati vodom milijune ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙